Memasak dengan penuh kasih sayang.

Hari ni rasa macam- macam nk masak…
Almaklumla cutikan….
Minggu depan dah sambung exam.so minggu ni lps stress kt dapur…
Huhu…
Bila masak dengan kasih sayang untuk family semua jadi sedap.Itula pentingnya kasih sayang….
        

image

Makan tengahari tadi…

Lemak labu
Ikan masin
Sambal belcan

          

image

Minum petang

Pisang custard cheese.

Ni resepi kakak ipar.

Bahan2x…

Pisang di belah 2 pastu potong 4.
Coklat rice.
Cheese mozarella.
Kulit popia.

Cara2x.

Bentang kulit popia dan letak pisang coklat rice dan cheese dalamnya.
Kemudian lipat kemas dan goreng sampai kekuningan.angkat dan tos.

Sos custard cheese.

Bahan2x.

2 sudu besar kastard
2 cawan susu segar
Gula dan cheese secukupnya..
Esen vanilla 1 sudu kecik.

Cara2x.

Masukkan semua bahan dan masak atas dapur dgn api perlahan.gaul hingga rata biarkan smpi pekat sedikit.
Dan siap….
Mudah kan?

Kek batik mudah.

image

Puas hati bila dah potong cantik je.

image

                           Hah itu dia…

image

                 Fateh x sabo nak mkn.

image

                            Am…fateh makan.

Kek batik fateh..
Ni first time buat kek batik…sng je….hihi
Fateh plak suka makan kek batik…puas hati…

Bahan kek batik mudah.

Biskut.ikut banyak mana nak.
Coklat masak.ikut bnyk mana nak pakai.
Butter.3 sudu besar
Susu pekat.suku tin.

Cara-cara.

Masukkan butter dan coklat kedalam microve dalam 4 minit.
Dah cair masukkan susu pekat suku tin.
Gaul hingga rata .
Letak biskut dan lapis dgn coklat .
Pastu tekan sikit bg mampat..
Tgu 30minit siap simpan dalam peti ais..

Pastu siap.selamat mencuba.

Posted in kek

One thought on “Memasak dengan penuh kasih sayang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s